"Falujące obroty"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregor6
    Rider
    • 2008
    • 488
    • Volkswagen

Zamieszczone przez adi2009
    wychył ok 1mm co może wskazywać falowanie o ok kilkanaście obrotów.
    Prawdopodobnie mieści się w granicach normy ustalonej przez producenta.

Komentarz

• adi2009
      Ambiente
      • 2009
      • 105

Witam ponownie.
      Problemów ciąg dalszy. Ta przypadłość o której pisałem wcześniej to faktycznie nic niepokojącego. Przejechałem sie kilkoma samochodami z grupy VW i w każdym występuje ten sam objaw. Ostatnio zostawiam samochód pod chmurką i jak rano przychodzę i odpalam to obroty mi falują na luzie pomiędzy 1000-1500 do momentu nagrzania silnika. Po chwili wszystko wraca do normy. Zauważyłem, że czym większe obciążenie się zada tym jest gorzej. Np jak od razu po uruchomieniu silnika włączę na Climatroniku podgrzewanie przedniej szyby to wtedy chodzi najgorzej. Co może być tego powodem? Na początku myślałem, że to wina założonej instalacji gazowej. Przed wyłączeniem silnika przełączam na kilka sekund na benzynę i dopiero wyłączam silnik. Niestety dolegliwości dalej są takie same.

Komentarz

• karol0012
        Drive
        • 2007
        • 67

Koledzy mam podobny problem z O 1 1,6 75KM. Była czyszczona przepustnica i błędy skasowane. Obecnie już drugi raz mam taki problem, że po odpaleniu zimnego auta na biegu jałowym silnik i obroty wariują tzn. obroty latają od 2 3 tys i silnik wyje jakby coś się zablokowało...Przepustnica? czy czujnik temperatury? Po nagrzaniu problem zanika i jakoś idzie...choć autko lepiej się zbierało
        Proszę o pomoc :?:

Komentarz

• firmek
          Rider
          • 2008
          • 477

A byly jakies bledy z czujnika temperatury? Jesli tak to wymienic, jesli nie to pewnie cos innego.

Komentarz

• Adam204
            Rider
            • 2008
            • 454

karol0012, ja bym jeszcze polecił sprawdzić na Vag-u czujnik halla

Komentarz

• delfin2525
              Drive
              • 2010
              • 51

a jakos specjalnie sie go sprawdza czy ogolnie przeprowadza sie test ?

Komentarz

• karol0012
                Drive
                • 2007
                • 67

mam kabelek i Vaga 2,5 ale błędów żadnych nie zgłasza...chyba że inna wersja softu jest potrzebna do kontroli szczególowej

Komentarz

Pracuję...