Zamieszczone przez adi2009
"Falujące obroty"
Zwiń
X
-
Witam ponownie.
Problemów ciąg dalszy. Ta przypadłość o której pisałem wcześniej to faktycznie nic niepokojącego. Przejechałem sie kilkoma samochodami z grupy VW i w każdym występuje ten sam objaw. Ostatnio zostawiam samochód pod chmurką i jak rano przychodzę i odpalam to obroty mi falują na luzie pomiędzy 1000-1500 do momentu nagrzania silnika. Po chwili wszystko wraca do normy. Zauważyłem, że czym większe obciążenie się zada tym jest gorzej. Np jak od razu po uruchomieniu silnika włączę na Climatroniku podgrzewanie przedniej szyby to wtedy chodzi najgorzej. Co może być tego powodem? Na początku myślałem, że to wina założonej instalacji gazowej. Przed wyłączeniem silnika przełączam na kilka sekund na benzynę i dopiero wyłączam silnik. Niestety dolegliwości dalej są takie same.
Komentarz
-
-
Koledzy mam podobny problem z O 1 1,6 75KM. Była czyszczona przepustnica i błędy skasowane. Obecnie już drugi raz mam taki problem, że po odpaleniu zimnego auta na biegu jałowym silnik i obroty wariują tzn. obroty latają od 2 3 tys i silnik wyje jakby coś się zablokowało...Przepustnica? czy czujnik temperatury? Po nagrzaniu problem zanika i jakoś idzie...choć autko lepiej się zbierało
Proszę o pomoc :?:
Komentarz
-
Komentarz